Zavřít reklamu

Odchody zaměstnanců ze společnosti Apple nejsou poslední dobou nic výjimečného. Nedávno ji opustil hlavní designér Jony Ive, který se podílel nejen na vzhledu iPhonů, ale výrazně přispěl také k návrhu gigantického komplexu, Apple Parku. Kromě něj však jablečnou společnost opustila také řada inženýrů, vývojářů a dalších klíčových zaměstnanců, kteří se podíleli buď přímo na vývoji produktů, nebo alespoň jejich správě. Nejinak je tomu i u doktora Andrewa Tristera, jenž byl součástí odvětví Apple Health.

Jak jistě víte, Apple fušuje do mnoha různých segmentů a zdravotnictví je poslední dobou jedním z nich. Sice jen okrajově, ale přesto se mu Apple věnuje a například jablečné hodinky zachránily již řadu životů a staly se nedílnou součásti arzenálu mnoha lékařů. Svou kvalitou měření se totiž téměř vyrovnají profesionálnímu vybavení a v mnoha případech dokáží efektivněji určit diagnózu, především za ztížených podmínek, kdy by bylo využití odborných zařízení příliš náročné. V každém případě Apple vyhradil jednu divizi jen problematice zdraví, a to Apple Health. V ní figuroval také jeden z prvních členů, doktor Andrew Trister, jehož společnost zaměstnala v roce 2016. Podle jeho slov byl však čas na změnu, a tak přešel do nadace Bill & Melinda Gates.

Souvisejíci

Stejně jako u Apple, i v nadaci bude mít Andrew na starost výzkum a propojení zdravotnictví s technologiemi. U jablečné společnosti měl na starost především hodinky Apple Watch, které jsou nejen prodejním hitem, ale také důležitým milníkem v tomto oboru. Tento týden navíc Apple oznámil spolupráci s farmaceutickým nadnárodním gigantem Eli Lilly, jenž se bude podílet na výzkumu týkajícím se odhalení první fáze demence pomocí Apple Watch nebo iPhonu. Uvidíme, zda se to nakonec společnosti povede a uspěje. V každém případě je iniciativa Applu více než záslužná a ač se Andrew rozhodl přidat do nadace rodiny Gatesových, kdoví, možná se v budoucnu přece jen nakonec dočkáme jejich vzájemné spolupráce.

Dnes nejčtenější

.