Zavřít reklamu

Ztráta iPhonu se může v dnešní době jevit jako ztráta všech vašich cenných osobních dat. Většinou tedy nejde až tak o ztrátu zařízení jako takového, které má zajisté také svou hodnotu, ale spíše o ztrátu vašich fotografií, vzpomínek a dalších. O to více se zato ztráta projeví, pokud vaše zařízení pravidelně nezálohujete na iCloud. Pokud ke ztrátě iPhonu dojde, tak byste na něm ihned měli aktivovat režim ztráty skrze iCloud. Poté už vám nezbývá nic jiného, než čekat. Buď se případný nálezce ozve a telefon vám čestně vrátí, anebo se se ztrátou budete muset smířit. Bohužel, žádná jiná možnost nejspíše neexistuje.

Stejný scénář zažil Phillip Caudell, který ve Spojeném království ztratil jeho iPhone X. Zařízení tedy klasickým postupem označil za ztracené a do zprávy pro nálezce napsal své telefonní číslo, na kterém jej může kontaktovat. Dva měsíce se nic nedělo, jenže jednoho dne mu přišla zpráva, která vypadala jako od jablečné společnosti. Ve zprávě stálo, že byl jeho iPhone X Silver 256 GB nalezen v Alžírsku. Prvotní radost Phillipa však byla rázem fuč, když zjistil, že se jedná o skvěle propracovaný podvrh. V SMS zprávě byl také odkaz, pomocí něhož se mohl Phillip přesunout na mapu, ve které se zobrazila momentální poloha zařízení. Před samotným zobrazením však ale bylo nutné zadat Apple ID a heslo, které bylo spojené s iPhonem.

Pokud vám někdo ukradne iPhone, tak je mu prakticky k ničemu – pokud jej tedy nerozebere na díly. Většina uživatelů má totiž svá jablečná zařízení vedena k účtu Apple ID. To zaručuje, že i v případě naprostého obnovení zařízení bude nutné znovu zadat údaje k původnímu účtu. Právě výše uvedeným způsobem se zloději chystali získat tyto původní údaje. Poté by totiž byli schopni odcizený iPhone odemknout a prodat někomu jinému. Caudell si však uvědomil, že se jedná o podvrh a své údaje do políček naštěstí nevyplnil. Celý tento příběh dokazuje to, jakým způsobem se na světě všechno vyvíjí. Nejsou to tedy jen produkty, ale také forma toho, pomocí které se snaží zloději oklamat své oběti.

Dnes nejčtenější

.