Zavřít reklamu

Jestli visí nad nějakým komponentem pro iPhony stále velké otazníky, jsou to bezesporu OLED displeje. Ty už od roku 2017, kdy je Apple poprvé u svých iPhonů použil, vyrábí Samsung, avšak již dlouhou dobu se nahlas hovoří o tom, že se k němu chce přidat i LG. To mělo své displeje údajně dodávat již v minulém roce, avšak kvůli problémům nakonec z dohody sešlo a Apple se tak měl spolehnout znovu výhradně na Samsung. LG pak mělo údajně vyrábět displeje jen pro servisy coby náhradní díly, ale i to se začalo zdát postupem času nereálné. To však hodlá tato společnost změnit. 

Podle zdrojů analytiků ze společnosti Barclays, která poskytla velmi zajímavé vyjádření kolegům z MacRumors, zřejmě již LG potíže s výrobou zažehnalo a na výrobě displejů pro letošní iPhony by se mělo konečně naplno podílet. Není zcela jasné, jak si velkou objednávku Applu se Samsungem rozdělí, ale dá se očekávat, že vzhledem k prvnímu ostřejšímu testu výroby bude většina displejů opět na bedrech Samsungu.  Analytici rovněž potvrdili, že v příštím roce by se mohla ke dvojici Samsung a LG přidat i společnost BOE, která by dodavatelský řetězec displejů ještě více posílila. Tomuto kroku se však vzhledem k údajným plánům Applu osadit všechny iPhony roku 2020 OLED displeji nemůžeme divit. Ostatně, jen těžko by si chtěla společnost zopakovat příští rok scénář z roku 2017, kdy byly iPhony i kvůli potížím s výrobou iPhonů X několik měsíců po vydání nedostatkovým zbožím.

OLED displeje nebudou zřejmě tou nejzajímavější novinkou iPhonů 12. Těšit se totiž můžeme i na dvě nové velikosti, které vzniknou zmenšením nejmenšího modelu a zvětšením největšího. 6,1” iPhone tak doplní 5,4” a 6,7” model. Těchto úhlopříček by mohl Apple docílit jak zmenšováním a zvětšováním těla, tak i zúžení rámečků okolo displeje, které jsou stále relativně široké. Až čas však ukáže, jakým směrem se nakonec Apple vydá. 

Dnes nejčtenější

.