Zavřít reklamu

Apple Watch mají obrovské množství využití, která se navíc neustále rozšiřují. Například australský ženský kriketový tým využívá pro svůj trénink Apple Watch ve spojení se speciální aplikací, díky které mohou trénovat efektivněji. Aplikace je schopná sledovat hráčky nejen při hře a tréninku, ale také mimo něj, takže umožňuje záznam dat, týkajících se například také nálady nebo spánku. Sledováním řady faktorů se aplikace snaží především předejít zranění sportovkyň, zapříčiněnému tréninkovým přetížením.

Apple Watch Series 4:

 

Speciální aplikace, sloužící k prevenci zranění a vylepšení výkonu, byla vyvinuta australským sportovním institutem přímo pro Apple Watch. Tajemství aplikace spočívá mimo jiné ve využití vysoce přesných senzorů, kterými jsou vybaveny chytré hodinky od Applu, v kombinaci se vstupy, zadávanými hráčkami.

Apple v sekci Newsroom na svých webových stránkách uvádí, že nošením hodinek a používáním aplikace tým sleduje a sdílí svou celodenní aktivitu, čímž trenérům umožňuje monitorocat a upravovat tréninkovou zátěž na základě klíčových parametrů, jako je srdeční aktivita, nálada nebo údaje o spánkové aktivitě. Díky těmto údajům, zadávaným v reálném čase, může vedení týmu upravovat program jednotlivých hráček dokonce i ve chvílích, kdy jsou dotyčné na cestách.

Apple Watch jsou navíc snadno použitelným kouskem nositelné elektroniky s intuitivním ovládáním, a hráčky se s hodinkami naučí velice rychle správně zacházet. Trenéři zase mohou příslušná data využít k prevenci přetrénování, flexibilním úpravám individuálních tréninkových plánů, stejně jako k rychlým rozhodnutím v rámci předcházení možným zraněním. Významnou roli hraje také velká obliba, které se Apple Watch těší. Hráčky je nosí s oblibou a rády je používají, sdílení kroužků aktivity a dalších údajů je navíc motivuje k lepším výkonům.

Apple se snaží svou platformou HealthKit ve spojení s Apple Watch a dalšími softwarovými i hardwarovými nástroji vyjít vstříc potřebám amatérských i profesionálních sportovců, důraz klade nejen na záznam výkonu, ale také na funkce, sledující a zlepšující zdraví uživatelů.

Clenky australskeho kriketoveho tymu pri treninku s Apple Watch

Dnes nejčtenější

.