Zavřít reklamu

Apple si před nedávnem zaregistroval velmi zajímavý patent, který by mohl v budoucnu výrazně změnit vnímání jeho iPhonů či iPadů vyjma řady Pro. Patent se týká především loňského iPadu Pro a Apple Pencil 2. generace, avšak prozrazuje mnohem více, než bychom si původně mohli myslet. Patent totiž naznačuje, že magnetického upevňovací „nabíječky“ se mohly dočkat i další jablečná zařízení v čele se smartphony.

iPad Pro 2018:

Jako nejpravděpodobnější se v tuto chvíli jeví samozřejmě implementace této vychytávky na další iPady či na určité iPhony – pravděpodobně především ty s větší úhlopříčkou displeje. Jak toho ale docílit? Pokud se na to podíváme logicky, nabízí se nám možnost, že kdyby se Apple rozhodl upustit od zaoblených hran telefonu a navrátil se ke stejnému designu, kterým se pyšnil například iPhone 5, mohli bychom magneticky upevnit a nabíjet jablečný stylus i na našem telefonu. Patent však nezmiňuje pouze Apple Pencil, ale nalezneme v něm zmínky i ohledně přenosných klávesnic a dokonce i bezdrátových sluchátkách.

Takto vypadá Apple Pencil 2. generace uvnitř: 

Ke změně designu dojít nemusí

K tak drastickému kroku, jakým je změna designu a návrat k hranám, by se Apple samozřejmě uchylovat nemuset. Stačit by totiž mohlo i obousměrné bezdrátové nabíjení, kterým se nyní chlubí například Samsung Galaxy S10. Pokud by se totiž Applu podařilo vymyslet místo, na které by se dal bez problému implementovat magnet pro uchycení tužky či jiného příslušenství, a které by zároveň nenarušovalo například bezdrátové nabíjení telefonu, mohl by teoreticky zachovat i nynější design. Těžko však říci, zda se nakonec touto cestou přeci jen vydá. Jedná se totiž samozřejmě o pouhý patent, kterých si Apple registruje ročně obrovské množství.

Apple Pencil

Dnes nejčtenější

.