Zavřít reklamu

Když chcete levný telefon od Applu s designem vlajkových lodí, sáhnete po iPhonu XR. Pokud pak prahnete k Samsungu a máte stejné požadavky, modely Galaxy S10 a S10+ nahradíte levnější m S10e. V případě Googlu byste však podobnou alternativu hledali marně – tedy alespoň doposud. Již za pár dní, konkrétně na konferenci I/O 2019, bychom se totiž měli dočkat odhalení levné nebo chcete-li odlehčené verze vloni představených Google Pixelů 3, které by měly nést označení Pixel 3a a 3a XL. A právě menší model se nyní ukázal v benchmarcích. 

Pixel 3a se má vlajkovému modelu Pixel 3 velmi podobat: 

Pokud čekáte, že bude Pixel 3a ohromovat svět výkonem a ztrácet například na displeji či v použitých materiálech, pletete se. Ani výkonnostně se totiž alespoň podle benchmarků nejedná o žádnou hitparádu. Novinka totiž získala v testu na jedno jádro jen 1625 bodů, v testu na více jader se pak dostala na 5206 bodů. Pokud bychom toto skóre porovnávali s iPhonem XR, tedy též “levnou” vlajkovou lodí, ve skóre na jedno jádro je Pixel 3a téměř třikrát překonán (XR má na jedno jádro skóre 4794 bodů) a na více jader je překonán více než dvakrát (11207 bodů). 

Google-Pixel-3a-Geekbench

Ačkoliv benchmark neprozrazuje přesný typ procesoru, který bude v telefonu tepat, spekuluje se nad nasazením Snapdragonu 670 spolu se 4 GB RAM, které jsou naopak testem potvrzeny. U menšího modelu máme očekávat 5,6” displej a design velmi blízký Pixelu 3. Co se týče většího modelu, ten by měl být osazen procesorem Snapdragon 710 a stejně velkou RAM pamětí. Jeho výkon by tak měl být o něco vyšší, avšak žádná hitparáda se ani tu očekávat nedá. 

Cena novinek není v tuto chvíli známá. Pixel 3 se však dá v České republice u ověřených prodejců sehnat v základní variantě mírně pod 20 tisíc korun. Novinka by se tak mohla teoreticky pohybovat těsně nad hranicí 10 tisíc korun, čímž by mohla být pro mnohé uživatele poměrně zajímavá. Láká totiž na čistý Android a to podle benchmarku dokonce v nejnovější verzi. 

pixel 3 xl uvodni

Dnes nejčtenější

.