Zavřít reklamu

Včera v noci jsme se dočkali vydání nové verze operačního systému macOS, která nese označení 10.14.4. Ta přinesla kromě několika poměrně zajímavých novinek v čele s nativním Dark Modem v Safari či podporou AirPods 2. generace bohužel i nepříjemnosti, které souvisí s přihlašováním do účtů od Googlu, tedy především Gmailu, prostřednictvím nativní aplikace Mail. 

Gmail je velmi oblíbený i na iOS. Problémem tam však naštěstí netrpí:

Pokud jste na nový macOS již aktualizovali a využíváte pro mailovou komunikaci nativního klienta Mail, mohli jste se v uplynulých hodinách setkat s problémy s jeho synchronizací a následnými žádostmi o opětovné ověření, respektive přihlášení přes vyskakovací okno. To některým uživatelům stačilo vyplnit jen jednou, jiní však hlásí, že vyskakuje neustále dokola a oni se tak de facto dostali do nekonečné smyčky, která využívání účtů Googlu znemožňuje. 

V tuto chvíli není zcela jasné, co za chybou může stát. Vzhledem k tomu, že se však projevuje jen v aplikaci Mail, to vypadá, že bude problém právě v ní. Účinné řešení, díky kterému by bylo možné problém alespoň částečně vyřešit, zatím bohužel neexistuje. Pokud tedy problémem trpíte i vy, nezbývá než čekat na update. Pokud jste pak ještě na nejnovější macOS neaktualizovali a Mail ve spojení s účtem Googlu používáte pro komunikaci zcela běžně, doporučujeme raději ještě pár dní setrvat na starší verzi. Ušetříte si tak minimálně zbytečné starosti. 

gmail_minus-1200x630

Dnes nejčtenější

.