Zavřít reklamu

Šéf marketingu Applu Phil Schiller poskytl webu Engadget rozhovor, který pojednával o brzy příchozím iPhonu XR.  Jeho předobjednávky začaly minulý pátek, přičemž k prvním majitelům dorazí tento šestibarevný krasavec už tento pátek a dle mnoha analytiků se stane nejprodávanějším letošním modelem.

Rozhovor se zabýval dvěma oblastmi – významem zkratky „XR“ a kvalitou displeje. Na dotaz na název tohoto modelu Schiller odpověděl, že Apple nikdy nevybírá zkratky, jež by měly nějaký skrytý význam. Vyjímkou byl pouze iPhone 3GS, u nějž písmeno „s“ znamenalo „speed“.  Ovšem pro Schillera samotného koncovky letošních iPhonů význam mají. Písmena R a S v něm evokují paralelu sportovních aut, která má viceprezident Applu velmi v oblibě. „Mám moc rád auta a jiné rychlé věci Písmeny R a S jsou označovány sportovní vozy, které jsou pro mě velmi speciální“ odpověděl s úsměvem.

Poté se rozhovor překlenul k otázkám displeje, který má rozlišení „pouze“ 1792×820 pixelů. Jeho jemnost je pak klasických 326 PPI, což je stejná hodnota jako u iPhonu 4s z roku 2011. Displej se stal terčem kritiky mnoha tvůrců obsahu na YouTube, kteří kritizovali nemožnost zobrazit obsah ve FullHD, což je dnes na poli i mnohem levnějších smartphonů standardem, byť rozlišení není jediný faktor, který určuje kvalitu obrazovky. Schiller ale jakoukoliv kritiku odmítá a tvrdí, že jakmile oko nerozpozná jednotlivé pixely, není co řešit.

„Jediný způsob, jak posoudit dislej, je vzít do ruky smartphone a prostě se na displej podívat. IPhone XR disponuje RETINA (sítnice) displejem, což znamená, že lidské oko není schopné jednotlivé pixely rozeznat, pokud tedy nenatlačíte obličej na obrazovku. Jakmile nevidíte pixely, čísla nic neznamenají.“ odpověděl Schiller s naprostým klidem. Na otázku, zda byl displej důvodem, proč měl iPhone XR zpoždění ve vydání, jednoduše odvětil: „Teď je to připraveno.“

iPhone XR přichází v černé, bílé, žluté, červené, modré a korálové variantě:

V závěru rozhovoru viceprezident řekl, že iPhone XrR necílí na žádný konkrétní segment zákazníků. Po zkušenostech s iPhonem X prý v Applu věří, že takové zařízení je přístupné pro široký trh. Jak uvádíme výše, iPhone XR bude uveden do prodeje 26. října.

  • Apple iPhone XR si můžete krom Online Storu Applu předobjednat na Alze, pořídit si jej ale lze i z MP či iWantu

 

iPhone-XR-fb

Dnes nejčtenější

.