Zavřít reklamu

Vestavěné reproduktory jsou nejenom u laptopů a televizorů, ale například také u monitorů či počítačů typu all-in-one, dnes již vcelku běžnou záležitostí. Obecně ale platí, že kvalita zvuku u tohoto typu reproduktorů nebývá většinou kdovíjak oslňující. Společnost Apple ale odvedla poměrně slušnou práci, co se týče zvuku reproduktorů u jím dodávaných zařízení. V tomto směru navíc nemá v plánu stagnovat, a rozhodla se posunout práci v této oblasti ještě dál. Čeho bychom se mohli po stránce zvuku dočkat u některého z příštích modelů iMaců?

Společnost Apple podává patentové žádosti poměrně často. Některé návrhy působí lehce bizarně a neproveditelně, jiné bychom si zase dokázali v praxi poměrně živě představit. Nejnověji objevený patent, navržený cupertinskou společností, ukazuje možnosti subwoooferu, zabudovaného v iMacu nebo v displejích z produkce Applu. Pokud by se Apple rozhodl skutečně uvést patent do praxe, rozhodně by to obohatilo jak design, tak i zvuk jablečných zařízení. Existuje zde ale ještě jedna příjemná výhoda. Ta spočívá v tom, že proudění vzduchu, generované subwooferem, by mohlo sloužit zároveň i jako zdroj ochlazení vnitřních komponent počítače.

Subwoofer by bylo možné použít také jako sekundární zdroj chlazení počítače. Patent popisuje způsob, jakým jsou sluchem nepostřehnutelné signály odesílány do reproduktoru za účelem vylepšení proudění vzduchu. Nápad, se kterým Apple ve svém nejnověji objeveném patentu přišel, vypadá opravdu zajímavě a určitě by nebylo na škodu, kdyby se podařilo jej uskutečnit. Pravděpodobnosti realizace napovídá i fakt, že aktualizace iMaců by mohla v dohledné době opravdu přijít. Podle serveru Ubergizmo se Apple několik posledních let držel – co se iMaců týče – podobného designu. Nechme se překvapit, jestli se vestavěných subwooferů dočká již následující generace iMaců.

iMac Pro FB

Dnes nejčtenější

.