Zavřít reklamu

Společnost Samsung, která je v současné době jediným dodavatelem OLED displejů pro jablečný iPhone X, oznámila tento týden zajímavou novinku. Podle mluvčího společnosti se Samsungu podařilo vyvinout „nerozbitný“ OLED panel. Dodavatel Applu tuto novinku skromně oznámil ve stručné tiskové zprávě, kde dále uvádí, že čerstvě vyrobené panely získaly od Underwriters Laboratories certifikát „nerozbitnosti“.

Underwriters Laboratories je společnost, která má oficiálně na starost testování pro americkou správu bezpečnosti a zdraví při práci (Occupational Safety and Health Administration), spadající pod ministerstvo práce Spojených států. Nový displej od Samsungu přežil v rámci důkladného testování mimo jiné i sérii pádů z výšky 1,2 metru. Novinka z dílny Samsungu přežila hned šestadvacet takovýchto pádů v řadě a podle příslušné zprávy „pokračovala i nadále v normálním fungování bez jakéhokoliv poškození své přední části, stran či okrajů“. Kromě toho panel obstál i při zkouškách, simulujících prostředí extrémně vysokých či naopak extrémně nízkých teplot. Bez známek poškození a se schopností normálně fungovat panel vyšel i z testu, jehož součástí byl pád na zem z výšky 1,8 metru.

Společnost Samsung vysvětluje, že její nerozbitný OLED panel byl vyroben s nerozbitným podkladem, stejně jako vrstva, která ho překrývá a je k němu bezpečně připevněná. Součástí displejů současné generace je krytá skleněnou vrstvou, která má při opakovaných pádech a jiných zásazích tendence se často rozbíjet. „Tvrzené plastové ‚okno‘ je speciálně navržené pro přenosná elektronická zařízení, a to nejenom pro svou nerozbitnou povahu, ale také pro svou lehkost a zároveň tvrdost, kterými se velmi podobá sklu,“ uvedl Hojung Kim, hlavní manažer komunikačního týmu Samsung Display Company.

Společnost uvádí, že jejich nové panely najdou své využití nejenom u smartphonů, ale také v automobilovém průmyslu, vojenství, u přenosných herních konzolí nebo u tabletů. Nově vyvinutý panel je v současnosti již připraven k použití. Nechme se překvapit, zda se s ním setkáme u některého z příštích iPhonů. Možné to ale samozřejmě je.

iphone x mensi vyrez fb

Dnes nejčtenější

.