Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že má Apple v oblibě své Apple Story umisťovat do zajímavých architektonických prostorů, které dodají jejich obchodům osobité kouzlo. A právě jeden takový prostor cupertinský gigant před nedávnem našel a jak se zdá, brzy se pustí do jeho přestavby. 

Pokud jste milovníky architektury, možná jste již zaslechli o historické budově Tower Theater v Los Angeles. Budova, která vyrostla již v roce 1917, leží v nitru této americké metropole a své nejlepší létá má již za sebou. Dlouhou dobu byla totiž opuštěná, což se samozřejmě podepsalo na jejím technickém stavu, který nebyl nikterak dobrý. I tak má ale rozhodně co nebídnou a šetrně zvolené opravy ji mohou opět dostat na výsluní. A právě o to se Apple pokusí.

Takto vypadají stávající tři Apple Story v LA: 

O tom, že by se jablečná společnost ráda vměstnala přímo do srdce Los Angeles dalším Apple Storem, se začalo šuškat již před dlouhými třemi lety. O rok později pak začaly na světlo světa prosakovat informace o tom, že Apple přemýšlí právě o získání této historické budovy. Postupem času se začala brát tato věc za prakticky jistou, přičemž minulý měsíc již dostali nájemníci, kteří budovu využívali, oznámení o přerušení nájmu, čímž de facto uvolnili Applu místo. 

Ačkoliv není v tuto chvíli jasné, kdy přesně se Apple do rekonstrukce pustí, s téměř stoprocentní jistotou můžeme už nyní říci, že se bude snažit zrekonstruovat objekt co možná nejméně násilnou cestou, aby v ní zachoval její genius loci. Nový obchod tak bude diametrálně odlišný od trojice, která v LA již nyní stojí. Všechny tři stávající obchody leží v nákupních centrech a jejich podoba je samozřejmě moderní. 

apple store la

Dnes nejčtenější

.