Zavřít reklamu

Nová AR hra z prostredia známych krotiteľov duchov sa podobne ako Pokémon GO pokúsi vytiahnuť hráčov do ulíc so smartfónmi v ruke. Ghostbusters World nám prináša nový gameplay.

Používanie AR už v dnešnej dobe nie je žiadnym unikátom. S využitím tohoto fenoménu sme sa už mohli stretnúť v herných tituloch, alebo vo filmovom priemysle – napríklad promo pre film Spider-man: Homecoming. Propagáciu kultovej značky Ghostbusters  si zobralo na starosť Sony Pictures, ktorí chcú AR hru priniesť na naše smartfóny ešte tento rok.

Sony oznámilo tento projekt takmer hneď potom, ako Google predstavil svoj vlastný AR toolkit ARCore, podobný tomu od Applu s názvom ARKit. Podstatou hry by teda malo byť chytanie  virtuálnych monštier, na štýl Pokémon GO. Ako viete, tento typ hier sa v nedávnej minulosti  stretol s ostrou kritikou. No pozitívnych ohlasov bolo oveľa viac a to nie len z fanúšikovskej základne. Výhodou je minimálne skutočnosť, že mladí ľudia nahradia trávenie času v teple domova prechádzkami vo vonkajšom prostredí.

„Univerzum Ghostbusters je bohaté na postavy a charaktery. Práve Ghostbusters: World predstavuje perfektné médium ako sa s nimi dostať do kontaktu.“Prehlásil režisér originálneho snímku Ivan Reitman. Hra je momentálne vo vývoji pod záštitou 4:33 Creative Lab. Ghostbusters: World by malo doraziť behom roku 2018, no bližší dátum zatiaľ nie je špecifikovaný.

Ghostbusters World iOS

Zdroj: engadget.com

Dnes nejčtenější

.