Zavřít reklamu

Považujete sa za skúseného cestovateľa a znalca cudzích krajín? Podrobte svoju orientáciu v teréne v zábavno-edukatívnej hre GeoGuessr priamo vo vašom prehliadači.

Myšlienka GeoGuessru vznikla na základe nápadu Antona Walléna, švédskeho IT konzultanta, ktorého náramne bavilo skúmať svet prostredníctvom služby Google Street View. Svoju záľubu posunul na nový level v roku 2013, keď priviedol na svet GeoGuessr. Pridaním herného elementu do systému dosiahol zábavnú a odľahčenú formu vzdelávania sa v zemepise.

Princíp hry je veľmi jednoduchý a inštinktívny. Na základe náhodne sa zobrazujúcich obrázkov z Google Street View sa musíte na mape trafiť čo najbližšie k miestu, kde bola fotka zostrojená. Ako pomôcky vám slúžia len veci, ktoré sú na fotkách viditeľné, preto je veľmi nápomocné hľadať značky a popisy nachádzajúce sa pri cestách alebo budovách.  V podstate ide o hľadanie daného miesta na mape sveta, pričom čím bližšie sa trafíte, tým viac bodov dostanete.

Po dokončení každého kola, si môžete vybrať z rozličných kategórií máp, alebo jednoducho zvolíte rovnakú mapu a zdokonaľujete sa každým kolom. Dostupné sú rôzne typy kvízov ako napríklad štáty, mestá, pamiatky alebo ikonické miesta.  Skúste sa otestovať na GeoGuessr.com za pomoci svojho vnútorného kompasu.

geoguessr

 

Zdroj: geoguessr.com

Dnes nejčtenější

.