Zavřít reklamu

Představte si to spojení. Zaparkujete v Praze na nejbližším parkovišti od kanceláře, ale stále vám zbývá kilometr chůze. Z auta tedy vytáhnete složenou koloběžku, na které dojedete až na místo určení. Poté ji jen složíte a uklidíte. Přesně s tímto nápadem přichází automobilka Škoda, která na autosalonu v Ženevě představila koncept své skládací koloběžky.

Nejmenší dopravní prostředek s prvkem „Simply Clever“ si za cíl klade udržet plně mobilní osobu i v městském prostředí. Díky skládacímu mechanismu je možné složenou koloběžku umístit do zavazadlové prostoru, přímo nad náhradní dojezdové kolo. Studie představuje řešení pro tzv. „mobilitu poslední a první míle“. Ve zkratce to znamená, že automobilka chce, aby byl majitel jejich aut mobilní i po zaparkování auta.

Koloběžka se vejde díky svým rozměrům opravdu všude a nebude tak zabírat zbytečně místo, které můžete využít. Se svými rozměry 41 centimetrů na výšku a 48 centimetrů na délku se jedná o ideální doplněk. Je vyrobená z hliníkové slitiny, díky tomu tak váží 5 kg. Nosnost je ale až 100 kg. Tvar a barva koloběžky dává zároveň najevo, že jde o spojení se značkou Škoda.

skoda kolo

Koloběžka je k vidění na autosalonu v Ženevě a to od 6. – 18 března 2018. V nabídce automobilky Škoda by se měla objevit v druhé polovině letošního roku. Určená je pro modelovou řadu OCTAVIA a SUPERB.

skoda kolobezka

Dnes nejčtenější

.