Zavřít reklamu

Inženýři cupertinské společnosti zamířili do Texaské školy pro nevidomé a zrakově postižené, aby na škole spustili kurz programování Everyone Can Code. Jednalo se o první třídu s nevidomými a zrakově postiženými studenty, ve které Apple zavedl svůj kurz programování.

Pomocí funkce VoiceOver, která je vestavěná v systému iOS, mohli studenti udělat úkoly v aplikaci Swift Playgrounds na iPadech. Studenti také měli možnost venku ovládat drony Parrot pomocí aplikace Swift Playgrounds.

Podle jednoho učitele dané školy jsou podobné akce způsob, jak zvýšit povědomí o programování a otevřít nové pracovní příležitosti. „Apple otevřel dětem zcela nový svět tím, že jim poskytl okamžitý přístup k informacím a výzkumu a nyní i k programování,“ zmínil Vicki Davidson, učitel technologie na Texaské škole pro nevidomé a zrakově postižené.

„Když jsme řekli, že každý by měl být schopen programovat, skutečně jsme mysleli na všechny,“ řekla Sarah Herrlinger z Applu. Jak tedy můžete sami vidět, Apple se snaží své myšlenky a produkty přiblížit opravdu všem bez rozdílů. Snad tedy dopadnou jeho snahy na úrodnou půdu.

swift-playgrounds-robots-fb

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.