Zavřít reklamu

V posledních dnech, jakoby se s video tutoriály roztrhl pytel. Apple zveřejnil další video návody na svém YouTube kanálu, přičemž tentokrát se zaměřil na pořizování snímků pomocí teleobjektivu a experimentování s rámováním.

Apple v obou videích ukazuje jednotlivé kroky, jak postupovat při focení na iPhonu. Video návody jsou vytvořeny tak, aby je pochopil i naprostý laik, který nikdy předtím s iPhonem nepracoval a teprve se učí.

Ve videu How to compose with telefoto camera on iPhone cupertinská společnost navrhuje použití teleobjektivu při focení portrétů. Díky optickému přiblížení snímek neztrácí na kvalitě. Takové snímky pořídíte pouze na jablečných telefonech s duální kamerou, tedy na iPhonu X, iPhonu 7 Plus anebo iPhonu 8 Plus.

V druhém videu How to experiment with framing on iPhone opět ukazuje přesné pokyny, jak využít tvary za foceným objektem, aby byla fotka co nejpřirozenější.

Apple pravidelně zveřejňuje video návody pro uživatele, kteří ještě nejsou obzvlášť obeznámeni s fotografickými technikami a dalšími funkcemi na iPhonu. Pokud tedy telefon s logem nakousnutého jablka používáte dlouho, pravděpodobně už o všech těchto funkcích víte.

photo video apple fb

Dnes nejčtenější

.