Zavřít reklamu

Apple začal před několika dny oficiálně prodávat HomePod. Ve spojení s inteligentním reproduktorem se začalo hodně mluvit o virtuální asistentce Siri, kterou výzkumné společnosti porovnávají s inteligentními asistenty od Googlu, Amazonu a Microsoftu.

I když má Siri nějaké nedostatky, stále se jedná o technologii, kterou jsme si ještě před několika lety nedokázali ani představit. Objevilo se brilantní video, které ukazuje, jak by fungovala Siri v 80. letech.

Video, které bylo zveřejněno na YouTube kanálu Squirrel Monkey, osloví každého, kdo si pamatuje, jak se používaly počítače v 80. letech. Po zhlédnutí videa si řeknete, jak jednoduché je dnes používat výpočetní techniku. Sice osobní počítače by v 80. letech nedokázaly zpracovat neuronové sítě potřebné pro zpracování přirozeného jazyka, ani by nedokázaly tak složité procesy. Ovšem je zajímavé představit si, jak by taková Siri vypadala v 80. letech.

Siri je inteligentní osobní asistent, který je dnes součástí všech jablečných systémů, tedy iOS, watchOS, macOS a tvOS. Bohužel, v České republice se nedá ještě tak široce používat jako v anglicky mluvicích státech, ovšem je to pouze otázka času.

siri fb

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.