Zavřít reklamu

Důvěra v Apple pomalu upadá. Svědčí o tom i obavy některých analytiků z Wall Street, kteří jsou k budoucnosti jeho akcií poměrně skeptičtí. I jejich zdroje totiž tvrdí, že jsou prodeje iPhonů poměrně špatné a vyhlídky na lepší zítřky jsou v nedohlednu. Respektive, úplně špatné nejsou, jen nesplňují ani zdaleka očekávání, která jim předcházela.

Před spuštěním prodejů iPhonů 8, 8 Plus a hlavně prémiové řady X se velmi čile spekulovalo o tom, že by mohla tato trojice spustit takzvaný prodejní supercyklus, který by prodeje iPhonů vystřelil do závratných výšin. Pár týdnů po zahájení prodejů “osmiček” však bylo poměrně jasné, že to bude mít Apple v tomto ohledu nesmírně těžké a pokud se nestane zázrak a prodeje iPhonů X nepřekonají veškeré pozitivní předpovědi, supercyklu, který si Apple užil naposledy v roce 2014 u iPhonu 6, nenastane.

Bude mít HomePod problémy?

Analytici ze společnosti Atlantic Equities se též domnívají, že by se mohl Apple nevědomky dostat z pomyslného centra spotřebitelských technologií, protože mohl v některých ohledech zaspat. Analytici tak nejspíše naráží na chystaný HomePod, který to bude mít mezi konkurenčními chytrými asistenti velmi těžké. Apple totiž podle mnohých s jeho představením a prodejem příliš otálel a tím svým konkurentům neúmyslně pomohl.

Ačkoliv je pro Apple prodej iPhonů velmi důležitý, naštěstí pro něj není jediný zdroj příjmů. Pokud tedy jablečná společnost u jejich prodejů lehce zavrávorá, nějaký obří vliv by to na ní mít nemělo. Ve výsledku je tak v největším ohrožení překonání mety 1 bilion dolarů, jehož hodnoty by měl Apple v následujících měsících nabýt. Už nyní je však prakticky jasné, že tento milník Apple překoná. Otázkou tak spíše je, kdy k tomu dojde.

Apple stock rise FB

Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.