Zavřít reklamu

Google v říjnu loňského roku představil přenosný laptop Pixelbook, který běží na operačním systému ChromeOS. Server MacRumors se rozhodl postavit proti sobě Pixelbook a iPad Pro, který je podle slov cupertinské společnosti dostatečně výkonný na to, aby zcela nahradil počítač.

Pixelbook o úhlopříčce 12,3 palců se oproti většině notebooků od Googlu liší svou cenovkou, která začíná na 999 dolarech (cca 22 000 korun), zatímco cena 10,5palcového iPadu Pro startuje na 649 dolarech (19 990 korunách) a 12,9palcový na 799 dolarech (24 490 korunách). Pixelbook disponuje procesorem Intel i sedmé generace, přičemž na výběr je i5 a i7. Velikost operační paměti se pohybuje mezi 8 a 16 GB. A velikost interního úložiště může být buď 128 GB, nebo 256 GB.

Podívejte se na porovnání Pixelbooku a iPadu Pro: 

Stejně jako iPad Pro, tak i Pixelbook komunikuje se stylusem. Speciální pero od jablečné firmy se nazývá Apple Pencil a od Googlu zase Pixelbook Pen.

Pixelbook má výhodu, že se jedná o konstrukci 2v1, tedy má zcela otočný displej, což znamená, že podle potřeby ho můžete používat buď jako tradiční laptop, nebo jako tablet. A řadí se do kategorie ultrapřenosných notebooků.

Google však nemůže Applu konkurovat softwarem a výkonem, protože ne všechny Android aplikace jsou optimalizované pro systém ChromeOS. Jablečný profesionální tablet je poháněn čipem A10X Fusion, který je neuvěřitelně rychlý, a tak na něm aplikace běží hladce.

Pixelbook však není pomalý a ChromeOS nabízí stejné zabezpečení jako iOS, nicméně odrazující je jeho cena a omezenost operačního systému.

iPad-Pro-Keyboard-fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.