Zavřít reklamu

Apple je sice při kontrole aplikací velice přísný, ovšem nikdo není neomylný, ani samotný kalifornský gigant. Občas se v App Storu objeví falešná či podvodná aplikace, nicméně ihned po zjištění, že se jedná o podvrh, ji cupertinská společnost odstraní. Podobná situace nastala i dnes.

Uživatelé si v App Storu mohli stahovat oblíbenou střílečku Cuphead od Microsoftu, která byla vydána exkluzivně pro Xbox One a Windows. Nicméně jednalo se o podvodnou aplikaci, za kterou si falešný prodejce vystupující pod poměrně věrohodným názvem StudioMDHR Entertainment Inc. účtoval 4,99 dolarů.

Pravá společnost StudioMDHR, která za hrou Cuphead stojí, se ráno dozvěděla na Twitteru o této nepříjemné události. Ihned kontaktovala Apple, aby danou aplikaci z App Storu odstranil. A tak se také stalo. Už aplikaci v obchodu nenajdete.

Hra Cuphead byla vypuštěna 29. září exkluzivně pro počítače se systémem Windows a konzoli Xbox One. StudioMDHR sice naznačilo, že v budoucnu má v plánu vydat hru i pro jiné platformy, ale tím mělo na mysli spíše macOS než iOS.

93D185E8-45A3-4E42-AE15-ED23FDB72DDC

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.