Zavřít reklamu

Před nedávnem jsme vás informovali o tom, že se newyorský policejní sbor uchýlil na přechod z telefonů s operačním systémem Windows Phone na iPhony od Applu. Jestli si po tomto počinu mnuli v Applu ruce, nyní musí být doslova u vytržení. Jedna z největších amerických aerolinek Delta Airlines totiž přistoupila k něčemu podobnému.

Podle zprávy, kterou získal web Fortune, se Delta rozhodna nahradit stávající telefony se systémem Windows Phone a tablety Surface, ve kterých měla nainstalované speciální aplikace pro zaměstnance iPhony 7 Plus a 10,5” iPady Pro. Úplný odklon od Microsoftu se však úplně nekoná. Obě společnosti budou i nadále udržovat partnerství právě díky speciálním aplikacím od Microsoftu, které na nové iPady a iPhony Delta nainstaluje.

Delta obnovuje zastaralý hardware

Přechod na novou platformu je tak pravděpodobně hlavně kvůli ukončení podpory mobilního systému ze strany Microsoftu. Mluvčí letecké společnosti se však nechal slyšet, že byl tento krok i z hlediska celkové hardwarové obnovy společnosti Delta nevyhnutelný. Ukončení podpory však Deltě rozhodně do karet nahrálo.

To, zda si 23 tisíc letušek a 14 tisíc pilotů na nové produkty zvyknou, ukáže až čas. Jelikož je však podle Delty sjednocení platforem velkým zjednodušením, které otevírá nové a daleko jednodušší možnosti ovladatelnosti, problém to zřejmě nebude. Tím spíš, že již velké procento zaměstnanců produkty od Applu využívá a přechod na služební tak pro ně nebude ničím novým.

Uvidíme, zda se krok Delta Airlines ukáže v budoucnu jako ojedilělý či se k němu v budoucnu připojí i další letecké společnosti. Jelikož jsou však produkty od Applu stále více vyhledávané a dostávají důvěru i na těch nejdůležitějších pozicích, dá se tento krok očekávat.

delta-airlines

Dnes nejčtenější

.