Zavřít reklamu

Apple údajně koketuje s myšlenkou, že by budoucím iPhonům přidal podporu tužky Apple Pencil, která je v současné době určena pouze pro iPad Pro. Inženýři cupertinské společnosti nejspíše už pracují na iPhonu, který bude mít digitální pero. Do prodeje by se měl podle všeho dostat v roce 2019.

Samsung dodává ke svým phabletům řady Galaxy Note také založený na elektromagnetické resonanční technologii, kvůli které musel vložit pod displej ještě několik dalších komponentů. Apple by však měl použít stylus typu „supercapacitor“, který je cenově výhodnější a více připomíná klasické pero. Apple tedy chystá něco, co Steve Jobs úplně odmítal. Už v roce 2019 bychom se mohli dočkat iPhonu s tužkou Apple Pencil.

Apple Pencil pro 12,9palcový iPad Pro spatřila světlo světa téměř před dvěma lety, konkrétně v listopadu roku 2015. Úplně první stylus cupertinské společnosti byl navržen speciálně pro práci s iPadem Pro. Disponuje jemnými a přesnými senzory, které dokážou rozpoznat, jak silně na hrot tužky tlačíte. A další senzory dokážou vyhodnotit úhel ruky, a tak můžete snadno stínovat, stejně jako při kreslení klasickou tužkou.

Už zesnulý CEO Steve Jobs byl zásadně proti stylusu pro iPhony. V roce 2007, kdy Steve Jobs představoval první iPhone, podotkl, že člověk nepotřebuje stylus, protože mu stačí prsty, které nikdy neztratí, zatímco stylus ztratí velice snadno. „Nikdo nechce stylus,“ řekl před deseti lety Steve Jobs na Apple Keynote.

Současný CEO Tim Cook neoznačuje Apple Pencil za stylus. V jednom rozhovoru řekl, že se jedná o tužku, nikoliv o stylus. „Myslím si, že Steve by ji miloval,“ řekl Tim Cook. „Pokud jste někdy viděli, co všechno je možné vytvořit na iPhonu či iPadu díky této tužce, je to opravdu neuvěřitelné.“

iPad Pro Apple Pencil FB

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.