Zavřít reklamu

Pokud jste čekali, že se na úterní konferenci Applu objeví i druhá generace fenomenálních sluchátek AirPods, mohli jste být zklamaní. Prezentující na ně sice párkrát zabrousili, vždy však hrály tyto sluchátka spíš druhé housle a tvářily se jako doplněk k iPhonu či Apple Watch. Jediné, co o nich tedy zatím víme je to, že jejich vylepšené nabíjecí pouzdro s ukazatelem baterie na přední straně půjde nabíjet bezdrátově.

Jak dlouho si počkáme?

Bezdrátové nabíjení pouzdra pro AirPods je určitě velmi zajímavé vylepšení, má to ale háček. Zatím totiž absolutně netušíme, kdy bychom se ho mohli dočkat. Phil Schiller se o něm zmínil totiž ve chvíli, kdy zrovna probíhalo video prezentující novou bezdrátovou nabíjecí stanici AirPower. I u ní však zrovna přesnými daty vydání neoplýváme. Jablečná společnost však uvedla, že by ji ráda prodávala už příští rok. Je tedy možné, že se i upraveného pouzdra AirPods dočkáme v tomto termínu. Jiné datum vydání by bylo s ohledem na snahu Applu sjednotit své produkty jedinou bezdrátovou nabíječkou, která zvládne nabíjet tři produkty zároveň, nelogické.

Rendery AirPods druhé generace:

 

Pokud si však zakoupíte nové pouzdro a budete ho chtít i nadále dobíjet pomocí klasického kabelu, nezoufejte. Na spodní straně totiž i u nové verze naleznete konektor pro „drátové“ nabíjení. V takovém případě se však pro vás bezdrátové nabíjecí pouzdro zřejmě nevyplatí. Podle všech informací by totiž mělo být volitelným doplňkem (za který si připlatíte) určeným převážně fanouškům bezdrátového nabíjení. Ostatně, ukazatel baterie se zpod víka přemístil na přední stranu právě kvůli lepší kontrole při bezdrátovém nabíjení.

Uvidíme, zda bude vylepšené pouzdro jediným upgradem, který Apple u svých AirPods představí. Třeba se nakonec dočkáme velké změny i u samotných sluchátek. Ty jsou podle mnoha uživatelů sice prakticky dokonalá, drobné zmenšení či podobné úpravy by jim však pravděpodobně neuškodily. Přesně tento směr některé zdroje koneckonců potvrzují. Nechme se tedy překvapit.

airpower fb

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.