Zavřít reklamu

Apple v minulosti pracoval na projektu Apple Car, ale nakonec přehodnotil své plány, a tak namísto plnohodnotného vozidla se věnuje autonomnímu systému do aut. Apple sice chtěl vyvíjet systém v tajnosti, ale v Kalifornii musí všechny společnosti podílející se na testování autonomních vozidlech podávat takzvané Disengagement Reports. V těchto reportech musí být uvedeno například to, kolik mil autonomní vozidlo ujelo, a tak se informace o testování dozví i veřejnost.

Včera společnost CNBC prozradila, že Apple při vývoji autonomního systému spolupracuje s autopůjčovnou Hertz. Bohužel, více informací ještě není známo, tedy kromě toho, že akcie společnosti Hertz vzrostly o 15 %. Dále je třeba poznamenat, že tentýž den začala autopůjčovna Avis spolupracovat s divizí Waymo od Alphabet (mateřská společnost Googlu) také za účelem testování autonomních vozidel.

Bloomberg dnes uvedl, že Apple si od Hertz pronajal několik vozidel. Dále se ve zprávě objevila informace o tom, že i vozidla Lexus RX450h, které Apple používá momentálně na testování svého systému, byla pronajata od autopůjčovny Hertz’ Donlen.

„Výrobce iPhonu si pronajal sportovní vozidla Lexus RX450h od společnosti Hertz‘ Donlen, což vyplývá z dokumentů, které nedávno zveřejnil kalifornský úřad pro motorová vozidla. Apple v dubnu získal licenci pro testování tří autonomních vozidel, přičemž z dokumentů je zřejmé, že pronajímatelem je Donlen a nájemcem je Apple.“

lexus apple car fb

Dnes nejčtenější

.