Zavřít reklamu

Majitelé iPadů a zejména pak iPhonů si začali po aktualizaci na iOS 10.3 všímat jedné nepříjemné zajímavosti. Systém respektive zařízení totiž sleduje jejich polohu i navzdory tomu, že mají službu v nastavení deaktivovanou. Problém se týká sledování časového pásma. I přesto, že má uživatel určování časového pásma na základě polohy vypnuté, tak systém si doslova dělá, co chce a polohu pro zmíněnou službu stejně používá.

Uživatelé si na zahraničních fórech stěžují i na to, že jim pravidelná kontrola časového pásma spotřebovává poměrně značnou část baterie, což samozřejmě nechtějí a proto chtějí mít službu vypnutou. Problém je, že kontrola časového pásma je v iOS 10.3 pravděpodobně špatně naprogramovaná a systém kontroluje polohu až nezvykle často a hlavně i v momentě, kdy ji vůbec kontrolovat nesmí a proto jdou procenta baterie u některých uživatelů tak rychle dolů.

Na fóru zahraničního serveru MacRumors se navíc objevil příspěvek, že stejný problém se týká i Maců respektive operačního systému macOS 10.12.4 a novějších. Nejhorší na tom všem je, že Apple o problému ví už několik týdnů, ale stále jej nebyl schopný opravit ani v jedné z již vydaných aktualizací. Chyba přetrvává jak v iOS 10.3.1, tak i v iOS 10.3.2, tedy v nejnovějším systému, který je dostupný pro běžné uživatele. Doufejme tedy, že se dočkáme opravy v aktuálně testovaném iOS 10.3.3, kam se inženýrům zatím povedlo přidat jen nové tapety.

iOS 10.3 casove pasmo
iOS 10.3 FB

Za upozornění na chybu a tím za námět na článek děkujeme našemu čtenáři Tomášovi.

Dnes nejčtenější

.