Zavřít reklamu

Andy Rubin, tvůrce Androidu, konečně odhalil své nejnovější dílo – nový Essential Phone. Tento smartphone má být zařízením, které má ambice prolomit bariéry svým jedinečným designem a podporou modulárních vylepšení. Již na první pohled můžeme vidět, že se Essential Phone pyšní displejem od kraje ke kraji a štíhlým, protaženým tvarem. Dech ale slibuje vyrazit i vnitřní zařízení telefonu.

Andy Rubin, který pomohl spoluzaložit Android, než byl v roce 2005 odkoupen společností Google, lákal na svůj Essential Phone již několik měsíců před jeho oficiálním vydáním. Jeho cílem je vnést zpět do smartphonového průmyslu „opravdovou vášeň a řemeslné zpracování“.

Rubin přiznává, že na nápad s vlastním smartphonem přišel jednoho večera s přítelem. „Během noci jsme začali mluvit o tom, co se nám na současném stavu techniky. Méně a méně možností. Stále více zbytečných rysů, které přeplňují naše životy. Zvyšující se moře produktů, které mezi sebou nespolupracují… a právě ve chvíli, kdy jsem chtěl vznést další kritiku, mi to došlo: za tohle jsem částečně zodpovědný.“

„Android, při všem tom dobrém, co po technologické stránce přinesl miliardám lidí po celém světě, také pomohl vytvořit tento nový, podivný svět, v němž jsou lidé nuceni bojovat s technologií, která měla původně ulehčit jejich životy,“ pokračuje Rubin. Proto se rozhodl tento chaos trochu zklidnit. Chtěl vytvořit smartphone, který bude skutečně osobní, bude dobře spolupracovat se zařízeními od výrobců třetích stran, bude vyroben z prémiových materiálů a nebude se každý rok stávat zastaralým. Smartphone, který zlepší váš život. Výsledkem byl Essential Phone.

 

Je navržen tak, aby byl neuvěřitelně jednoduchý – tak jednoduchý, že na sobě nenese ani logo výrobce či název značky. Je vyroben z titanu a keramiky, takže je „na rozdíl od svých hliníkových soupeřů“ i velice robustní. Jeho displej se táhne od kraje ke kraji. Nezastavuje se ale u přední kamery, ale přesahuje přes vrchní část telefonu. Až na malý rámeček tedy pokrývá většinu přední části smartphonu.

Na zadní straně zařízení se pak nachází čtečka otisků prstů, LED blesk a duální fotoaparát. Na rozdíl od iPhonu ale Essential Phone používá sekundární monochromatický senzor, který mu umožňuje absorbovat více světla pro lepší výsledek u hůře osvětlených snímků. Můžete si všimnout i dvou drobných bodů, umožňujících připojit magnetické příslušenství, které telefonu propůjčí další funkce. Essential se bude dodávat s přídavnou 360° kamerou, nabíjecí dock se bude prodávat samostatně.

Uvnitř telefonu najdeme nejnovější procesor Snapdragon 835, 4GB RAM a ve standardní úložiště o kapacitě 128 GB. Zadní kamery jsou 13-megapixelové, přední, 8-megapixelová kamera, zvládne natáčení 4K videí. Zařízení využívá připojení USB-C a podobně jako u nejnovějšího iPhonu u něj chybí jack konektor. Essential se však dodává s příslušným adaptérem. Všechny součásti telefonu mají především zjednodušit život jeho majitele. Namísto kupování nového modelu každý rok zkrátka jen přikupujete potřebné komponenty. Místo shánění kabelů, které se neustále rozbíjejí, se připojujete bezdrátově.

Zájemci o smartphone Essential se mohou registrovat již nyní. Prozatím se bude prodávat pouze ve Spojených státech, kde bude jeho cena činit 699 $ v základní verzi a 749 $ ve verzi s 360°kamerou.

essential-phone-hero

Dnes nejčtenější

.