Zavřít reklamu

V týdnu jsme vám přinesli první informace o tom, jak by mělo vypadat finální schéma iPhonu 8. V původní zprávě bylo zobrazené 70% schéma, které bylo navíc ještě velmi hrubě popsané. I tak se z něj ovšem dalo usoudit mnoho věcí, zejména co se týče vnitřního rozložení komponent. Dnes se na webu objevil další snímek schématu, tentokrát o něco více rozpracovaný než ten předchozí. Opět se nám potvrzují předchozí zprávy ohledně konstrukce kamerového systému, využití oboustranného osazení základní desky a dalších věcí. Poprvé se také ukazuje to, jakým způsobem bude fungovat bezdrátové nabíjení.

Snímek se objevil (jak jinak) na čínské sociální síti Weibo. Schéma potvrzuje vertikální uložení duálního kamerového systému, stejně jako značně zredukovanou základní desku, která by měla být poprvé v historii iPhonů osazena z obou stran, čímž dojde k výraznému ušetření vnitřního prostoru.

iphone 8 scheme

Na zadní straně telefonu se nenachází žádné senzory pro Touch ID, nemusíme se tedy obávat, že by se Apple vydal cestou konkurence a umístil čidla dozadu. Co naopak vzadu bude, je konektivita pro bezdrátové nabíjení. Vzhledem ke schématu je jasné, že nový iPhone 8 využije bezdrátového nabíjení standardu Qi, které používá mnoho konkurentů (a také například Apple Watch). Žádné nabíjení na dálku se tak letos konat nebude.

iphone-8-wireless-charging-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.