Zavřít reklamu

Společnost Apple dnes oznámila, že své naučné programy „Today at Apple“ rozšiřuje do všech svých 495 maloobchodních poboček Apple Store po celém světě. K rozšíření programu dojde již letos v květnu.

„Today at Apple“ nabídne program, složený z více než šedesáti odlišných setkání, zaměřených na kreativní dovednosti. Setkání, která od minulého roku zdarma nabízela vlajková loď mezi maloobchodními prodejnami Applu na Union Square v San Francisku, pokryjí témata jako je fotografie, videografie, hudba, programování, umění a design.

„V srdci každého Apple Storu je touha vzdělávat a inspirovat komunity, kterým sloužíme,“ uvedla Angela Ahrendts, senior viceprezidentka maloobchodu společnosti Apple. „‚Today at Apple‘ je jedním ze způsobů, jakým vyvíjíme naše zkušenosti, abychom lépe sloužili místním zákazníkům a podnikatelům. Vytváříme moderní městské náměstí, kde jsou všichni vítáni v prostoru, kde se shromažďují ti nejlepší z Apple ke vzájemnému propojení, objevení nové vášně nebo dovedení dovedností na další úroveň. Myslíme si, že to bude zábavná a poučná zkušenost pro každého, kdo se připojí.“

Vyučujícími u řady sezení budou Creative Pros, které Apple popisuje jako „liberální umělecký ekvivalent“ svých technických „Géniů“. Podle společnosti Apple budou ve vybraných městech  vyučovat světoví umělci, fotografové a hudebníci. Odbornost lekcí se bude pohybovat od „základních“ a „jak na to“ až po programy na profesionální úrovni.

„Today at Apple“ obsáhne všechny úrovně dovedností i každý věk. Speciální programy, jako Teacher Tuesday a Kids Hour, budou zaměřené přímo na rodiny nebo vyučující. Další lekce se zaměří na profesionální software jako Final Cut Pro X a Logic Pro X, nebo na programování v aplikaci Swift Playgrounds pro iPad.

V již zmíněném Teacher Tuesday se učitelé a lektoři budou moci naučit nové způsoby, jak do tříd vnést technologie. Aspirující programátoři všech věkových kategorií se naučí, jak programovat v jazyce Swift, tedy programovacím jazyce Applu pro iOS a Mac aplikace. Rodiny se zase budou moci zúčastnit víkendových programů, kde se naučí všechno možné, od tvorby hudby až po programování s roboty.

Každý Apple Store by měl dostat speciální velké displeje pro lekce v rámci „Today at Apple“, každý obchod se dočká obnovení zasedací části a ozvučení. Apple již renovoval tucty již existujících maloobchodních prodejen a další tucty budou v blízké době následovat. K renovaci obchodů dochází pod vedením Angely Ahrendts, která dříve pracovala na vedoucí pozici ve společnosti Burberry. Podle ní by Apple Stores neměly být jen prostorem k nakupování, ale i místem, kde se budou shromažďovat komunity.

„Řada velkých online společností prohlásila, že otevírá obchody. Amazon investuje do prodejen. Google investuje do prodejen. … Starbucks na to přišel, víte? Být místem setkávání. ‚Potkáme se ve Starbucks‘,“ říká Ahrendts. „A, víte, řekla jsem týmům, budu vědět, že jsem odvedla opravdu, opravdu dobrou práci, až příští generace – generace Z – bude říkat ‚Potkáme se v Applu‘.  ‚Víte, co se dneska bude v Applu dít?'“

Today at Apple

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.