Zavřít reklamu

Občas se v systému iOS objeví podivné chyby způsobující provozní havárii či restart zařízení v případě, že se provede určitý řetězec akcí. Uživatelé zkoumají a testují vždy nejnovější verze, protože se snaží dojít na nějakou tu chybu. Jeden YouTube kanál zveřejnil video, ve kterém autor popisuje způsob, jak dojde k zamrznutí systému. Ale naštěstí tento problém není neřešitelný.

Chyba byla zaznamenána v iOS 10.3.2 beta. Jestliže máte tuto verzi systému, můžete ji vyzkoušet (a není vyloučeno, že to nebude fungovat i v jiných verzích). V Ovládacím centru klikněte na tři volby zároveň a zařízení okamžitě zamrzne. Vybrat musíte jednu aplikaci z dolní lišty (budík, kalkulačka či fotoaparát), potom Night Shift a AirDrop.

https://www.youtube.com/watch?v=pQqyX4h8I1I

Systém by měl automaticky po několika sekundách rozmrznout a vrátit se do normálu. Nicméně pokud se tak nestane, potom musíte iPhone ručně restartovat.

To není poprvé, co se v iOS objevila nějaká zajímavá chyba. V roce 2015 přišli uživatelé na bug, kdy po obdržení určitého textového řetězce se iPhone okamžitě restartoval. A o rok později některé odkazy v Safari způsobily úplný pád iOSu.

control center fb

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.