Zavřít reklamu

Zprávy o tom, že Apple aktualizuje také svůj iMac, se objevily před několika dny. Už je také na čase, nejpopulárnější stolní počítače od Applu potřebují nějaký ten hardwarový update jako sůl. Jak se nově ukazuje na informacích z Asie, dočkat bychom se měli do konce letošního roku. Podle informací ze zákulisních kruhů Apple aktualizuje nový iMac v druhé polovině letošního roku a tentokrát nepůjde o žádné ořezávátko. Do nových iMaců by měl zavítat také pořádný serverový hardware.

Podle zdroje citovaného serverem Macrumors Apple pracuje na dvou hlavních modelech. Jeden by měl být klasický, pro běžné zákazníky, zatímco ten druhý by měl cílit na profesionály a nabídnout podstatně vyšší výkon. Modely z první kategorie dorazí údajně již na konci léta, zatímco na ten profesionální si počkáme až na sklonek roku 2017.

Nový iMac zaměřený na profesionály údajně nabídne zatím neprodávaný serverový procesor Xeon E3-1285 v6, který doplní 16-64GB ECC DDR4 RAM, až 2TB NVMe PCI-E SSD a to nejnovější a nejvýkonnější grafické řešení. Zda-li půjde o Titan Xp od nVidie, nebo RX Vega od AMD se zatím neví. Všechny dosavadní iMacy měly notebookové grafické karty, pokud chce Apple opravdu cílit na profesionály, nic jiného než desktopové grafiky nepřichází v úvahu. Nové počítače by měl Apple doplnit také svými novými monitory, které jsou naplánované na příští rok. Mělo by se jednat o 4K, 5K a 8K panely.

 

imac-koncept-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.