Zavřít reklamu

O tom, že by Apple měl začít svůj iPhone vyrábět v Indii, se zpočátku pouze spekulovalo. Postupem času nabyly spekulace o něco konkrétnějších obrysů. Nejnovější zpráva agentury Reuters hovoří o tom, že v následujících několika měsících produkce v Indii konečně odstartuje, a to výrobou iPhonu SE.

Výrobu iPhonu SE chce společnost Apple zahájit v následujících měsících ve výrobním závodu smluvního partnera v jižní Indii, v technologickém hubu v Bengaluru. Agentuře to v pátek sdělil zdroj, blízký výrobci. Taiwanský výrobní partner Applu, společnost Wistron Corp, zřizuje v Bengaluru závod, zaměřený výhradně na výrobu iPhonů.

Apple těmito kroky sleduje svůj cíl vytvořit si větší podíl na nejrychleji rostoucím trhu s mobilními telefony na světě, kde zatím dominují přístroje nesrovnatelně levnější, než je iPhone od Applu. Dalším velkým trhem, na který chce Apple masivně začít cílit, je Čína. Apple chtěl v Indii zavést místní výrobu především kvůli zákonům, nařizujícím, že určité procento součástek přístrojů, prodávaných v zemi, musí být lokálního původu. iPhone SE má navíc mnohem nižší výrobní náklady, než high-endové modely. Podle listu The Economic Times Apple plánuje vyrobit v Indii 300 tisíc až 400 tisíc kusů iPhonu SE. O tom, jaké další modely by se mohly v Bengaluru začít vyrábět, zatím zdroje mlčí.

Společnost Apple loni do Indie vyslala 2,5 milionu iPhonů. Ve čtvrtém kvartálu se Apple umístil na desátém místě v žebříčku prodejců smartphonů.

iPhone SE slashgear FB

 

Zdroj: Reuters

Dnes nejčtenější

.