Zavřít reklamu

Na rozdíl od klasických drátových sluchátek, jakými jsou například Apple EarPods, potřebují nová bezdrátová sluchátka od Applu pro své fungování software. Běžný uživatel, který se o technologie nezajímá, o něm však nemusí vůbec vědět. To hlavně z toho důvodu, že se aktualizuje automaticky a svého majitele o tom ani neupozorní. Jediným způsobem, jak zjistit, že existuje nová aktualizace, je zkontrolování aktuální verze v nastavení.

Občas se může stát, že se aktualizace nestihne stáhnout nebo popřípadě kompletně nainstalovat a proto se celý proces zastaví. To může být způsobeno hlavně tím, že se od sebe AirPods a vysílací zařízení odpojí a proces se přeruší. Tím zařízením je povětšinou iPhone, který aktualizaci stáhne a při dostatečně dlouhém spojení ji nainstaluje do sluchátek. Zde je postup, díky kterému se dostupná aktualizace téměř jistě nainstaluje.

Jak aktualizovat software vašich AirPods

  1. Připojte AirPods ke svému iPhonu. Spojení si ověřte pomocí vysunutí ovládacího centra a následného přesunu na kartu s ovládacími prvky pro média. V dolní části se pak nachází zařízení, které zvuk přehrává. Zde by se tak měly nacházet AirPods, na které případně klikněte.
  2. Obě sluchátka vložte do krabičky, kterou zavřete a ujistěte se, že jste na iPhonu připojeni k Wi-Fi.
  3. Připojte krabičku do zásuvky nebo k vašemu počítači.
  4. Vyčkejte přibližně 15 minut, během kterých bude iPhone stahovat a instalovat aktualizaci.
  5. Po 15 minutách jděte do Nastavení → Obecné → Informace → AirPods. Zde zkontrolujte verzi firmwaru, která je uvedena ve čtvrté kolonce.

Ve většině případů se aktualizace nainstaluje sama například přes noc, kdy zapomenete sluchátka od zařízení odpojit.

apple-airpods-fb

Dnes nejčtenější

.