Zavřít reklamu

Snad každý uživatel Androidu naráží na fakt, že na iOS nelze upravovat vzhled uživatelského prostředí podle libosti. Má samozřejmě pravdu, protože Apple oficiálně nic takového neumožňuje. I přesto se jednou za čas objeví trik, jak si alespoň částečně vzhled iOS změnit. Nedávno jsme si například ukázali, jak skrýt spodní dock hlavních aplikací jen za pomocí speciální tapety. Dnes si ukážeme další maličký trik a to konkrétně, jak skrýt názvy složek na domovské obrazovce iOS, což se může hodit každému, kdo chce mít plochu na iPhonu ještě minimalističtější.

Postup je velice jednoduchý. Stačí totiž zkopírovat speciální znak ze stránky, na kterou naleznete odkaz níže. Tento znak pak vložíte do názvu složky a ukončíte úpravy. Název složky, který se na domovské obrazovce ukazuje přímo pod ní (stejně jako u aplikací) zcela zmizí. Dobrou zprávou je, že skrýt název je možné úplně u všech složek, které máte vytvořené a název se nebude zobrazovat ani po restartu iPhonu. Pojďme si ale celý postup popsat krok po kroku včetně screenshotů.

Jak na domovské obrazovce iPhonu zneviditelnit názvy složek:

  1. Na svém iPhonu, iPadu nebo iPodu touch navštivte tuto stránku
  2. Na stránce klikněte na Click here, čímž se označí jinak neviditelný znak v závorkách
  3. Zvolte Kopírovat
  4. Nyní se vraťte na domovskou obrazovkou, otevřete nějakou složku a chvíli podržte prst na názvu složky
  5. Smažte název složky a namísto něho vložte zkopírovaný text (stačí podržet prst v poli pro název a zvolit Vložit)
  6. Vloží se prázdná mezera. Nyní už jen stačí kliknout na Home Button případně na klávesnici na Hotovo
  7. Vraťte se ze složky zpět na domovskou obrazovku, název složky by měl být pryč

Znaky pro neviditelný název můžete stejně tak použít i pro záložky ze Safari, které máte uložené na své domovské obrazovce.

trik neviditelne nazvy slozek iOS 10

Dnes nejčtenější

.