Zavřít reklamu

O augmentované (rozšířené) realitě už se v současné době nemluví tolik, jako v období, kdy App Store válcovala hra Pokémon Go! V tu chvíli, jako by nastalo prozření a všichni se najednou chtěli na vlně AR svézt také. Právě z té doby pochází prohlášení Applu o tom, že na projektech využívající AR již také pracují a že v nich vidí budoucnost. Od té doby se však nic smysluplného neobjevilo až do dnes. S velmi zajímavou informací totiž na svém Facebookovém profilu přišel blogger Robert Scoble. Ten je považován za poměrně důvěryhodný zdroj.

Podle něj se dal Apple dohromady s německým optickým gigantem Carl Zeiss a společně prý vyvíjí brýle na rozšířenou realitu. Mělo by se jednat o tzv. Smart Glasses, které můžeme znát například od Googlu, který s nimi před několika lety způsobil menší boom (aby následně upadly do zapomnění).

Zdrojem této informace má být zaměstnanec společnosti Carl Zeiss, který tuto informaci o spolupráci vyzradil na veletrhu CES 2017, který skončil v sobotu. Společnost měla na CESu stánek v sektoru virtuální/augmentované reality aniž by ovšem prezentovali nějaký konkrétní produkt. Autor blogu předpokládá, že Apple zakázal společnosti Zeiss vydávat jakékoliv informace týkající se možné novinky. Celý post si můžete přečíst zde.

apple-glass-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.