Zavřít reklamu

Držáků pro iPhone do auta existují desítky druhů. Buď je můžete nalepita na palubní desku, na čelní sklo nebo je uchytit do mřížky ventilace. Stejně tak existuje několik druhů vůní do auta, od závěsných až opět po ty do mřížky ventilace. Většina řidičů si tak pořídí oba zmíněné doplňky, i když vůbec nemusí. Existuje totiž kombinace, tedy vůně do auta, která vám v případě potřeby poslouží i jako stojánek pro iPhone nebo i jiný telefon. Právě takový produkt od společnosti Aroma Pooding se nám nově dostal do redakce na vyzkoušení, tak se na něj pojďme mrknout.

Aroma Pooding vůně do auta se umisťuje do mřížky ventilace. Důvod je přitom prostý. Právě vzduch proudící z ventilace rozšíří vůní do celé vnitřku auta. Pro snadnou instalaci jen stačí plastový nástavec zasunout na lamelu ventilace a poté na něho zlehka našroubovat vonný držák až do fáze dotažení. Kompletní instrukce včetně obrázků naleznete i v samotném balení, kde se kromě zmíněného návodu, držáku a plastového nástavce nachází ještě vonná esence. Tu je potřeba vložit do šuplíčku, který vysunete z horní strany držáku. Vše můžete vidět na fotografiích níže v galerii.

Mně osobně sloužil držák Aroma Pooding primárně jako vůně do auta. Sám jsem měl levandulovou vůni, která byla příjemná, i když zpočátku dost silná. Obzvláště teď v zimě, když jsem si pustil v autě topení, se kapsle rozvoněla tak silně, až mi někdy byla nepříjemná. Po pár dnech se ale intenzita dostala na optimální úroveň a interiér auta byl provoněný přesně tak, jak jsem si představoval. Přímo na krabičce výrobce uvádí, že jedna kapsle vydrží 30 dní. Já mám držák v autě přesně tři týdny a při každém nasednutí jasně cítím levandulovou vůni, tudíž si dovolím říct, že vydrží i něco málo přes měsíc. Kapsle se pochopitelně dají dokupovat, konkrétně po 2 kusech. Vybrat si můžete vůni levandule nebo citrusové dřeva.

Dvakrát za ty tři týdny jsem držák využil i jako stojánek pro iPhone. Jednou jen na kratší cestu a jednou na delší (do Prahy a zpět). Pro umístění telefonu do držáku stačí jen odklopit víčko, po kterým se nachází lepivý polštářek. Telefon stačí postavit na podstavec, který je na odklopeném víčku a poté jej jemně přilepit na zmíněný polštářek. I když vše působí trochu nestabilně a připadá vám, že iPhone každou chvíli spadne, tak telefon díky polštářku drží skutečně pevně a ani o milimetr se nehne. Dokonce ani na našich českých silnicích, na kterých se auto třese jako ratlík, jsem neměl problém, že by se telefon z držáku uvolnil nebo z něho dokonce spadl. Dobré je i to, že polštářek nezanechává na zádech iPhonu, nebo případně na obalu, žádné stopy a pokud na sebe po čase nachytá prach, stačí jej jen omýt a je jako nový.

Abych ale jen nechválil, musím zmínit i dvě nevýhody, na které jsem narazil. V první řadě je tu to, že telefon můžete do stojánku umístit jen na výšku. Když jej dáte na šířku, tak na lepivý polštářek dosáhne jen okrajem (v případě iPhonu 7) a riskujete tak, že vám spadne. Já osobně vždy při navigaci používám telefon na šířku, tudíž v tomto měl držák Aroma Pooding docela omezoval. Pokud ale máte Plus model iPhonu, tak byste tento problém mít neměli. Pokud naopak máte třeba iPhone SE, tak se s landscape módem rovnou rozlučte. Druhou nevýhodu vidím v podstavci, který telefon drží společně s lepivým polštářkem. Jako podstavec totiž u tohoto držáku slouží dvě plastové pacičky, o které můžete hodně snadno zavadit a zlomit je tak. Jakmile je zlomíte, je z vonného držáku jen vůně, protože spoléhat se jen na lepivý polštářek je hodně riskantní.

Jestliže chcete zabít dvě mouchy ranou – pořídit si držák na iPhone a vůni do auta, pak je pro vás řešení od Aroma Pooding jako dělané. Má sice své nevýhody, které jsem popsal výše ale jde o šikovný produkt, který vás neurazí ani svým designem. Výhodu vidím hlavně v tom, že primárně si pořizujete pěkný doplněk v podobně vůně do auta s výměnnými kapslemi, která vám kdykoli poslouží i jako držák pro iPhone.

drzak-pro-iphone-aroma-pooding-4

Dnes nejčtenější

.