Zavřít reklamu

Zaměstnanci Applu dostávají každoročně na Vánoce od své „mateřské“ společnosti dárky. Ani letos tato tradice zaměstnance prodejen neminula. Minulý týden byli obdarováni tričky z limitované edice a tištěnými kartami s krédem společnosti Apple. Trička jsou – jak je ostatně u Applu zvykem – minimalistická, jednobarevná, s jednoduchou kresbou.

Když se však na trika podíváte blíže, zjistíte, že dva kruhy na nich tvoří nápisy se seznamem všech maloobchodních prodejen Applu na světě. Designově se triko, které dostali k Vánocům zaměstnanci prodeje Applu, podobá tričkům, která se prodávají v Apple Campusu v kalifornském Cupertinu. Na těch se ale nedočtete, kde všude na světě se nacházejí prodejny Applu – namísto toho obsahují seznam všech produktů společnosti. Zakoupit si je můžete za 29 dolarů.

t-shirt-christmas-apple

Dalším z dárků je tištěná kartička s textem kréda společnosti Apple. Text, vytištěný na kartónu, má šest odstavců a je psán poetickým stylem se zaměřením na cíl společnosti, kterým je obohacování životů lidí.

Obohacování životů

Jsme zde, abychom obohoacovali životy. Abychom snílkům pomáhali stávat se těmi, kdo konají, abychom pomáhali vášni rozšiřovat lidský potenciál, abychom odváděli tu nejlepší práci našich životů.

To nejlepší z nás

Víc dáváme, než bereme. Ať už planetě, nebo člověku vedle nás. Stali jsme se místem, kde je každý vítán. Každý. Těžíme sílu z našich odlišností. Od pozadí a perspektivy až ke spolupráci a debatě. Jsme otevření. Přehodnocujeme očekávání. Nejdřív svá vlastní, pak zbytku světa. Protože jsme tak trochu blázni. Protože „dost dobré“ neexistuje. Protože to, co říkáme, je to,co jsme.

Nacházíme odvahu. Abychom zkoušeli a selhávali, učili se a rostli, představovali si, co přijde příště, představovali si nepředstavitelné, zkoušeli to všechno zítra znovu.

Do našeho jádra

Věříme, že naší duší jsou naši lidé. Lidé, kteří v těch druhých poznávají sami sebe. Lidé, kteří někam namíří reflektor, jen aby se postavili mimo něj. Lidé, kteří pracují na tom, aby tento svět opustili lepší, než jaký ho našli. Lidé, kteří žijí, aby obohacovali životy. 

Letošní zaměstnanecké dárky možná nejsou tak působivé (a materialistické), jako ty loňské, kdy zaměstnanci dostali sluchátka urBeats a devítiměsíční přeplatné Apple Music, mají ale svou nepopiratelnou hodnotu ve vztahu ke společnosti Apple.

credo-card-apple
Apple-Employees

Zdroj: 9to5Mac.com

Dnes nejčtenější

.