Zavřít reklamu

Od roku 2012 se na internetu objevují informace o tom, jak si uživatelé stěžují, že jejich iMac přišel s vadou z výroby. Zabudovaný držák displeje, který se nachází ve stojanu, totiž nefunguje jak má. Místo toho, aby držel panel v poloze, ve které ho uživatel nechá, jednoduše spadne a displej se tak nakloní směrem k uživateli. Apple tento problém dlouho ignoroval a uživatelé měli smůlu s nároky na opravy. Nyní se ovšem všechno mění a Apple zpětně opravy proplácí.

Tato informace zatím není nikde oficiálně zveřejněná. Dostali jí pouze prodejci a servisní stanoviště. Apple problém s vyklápěním monitoru sleduje u 27″ iMacu od roku 2012. Nejvíce postižené stroje jsou údajně ty, pocházející z období prosinec 2012 – červenec 2014.

Uživatelé se tak po několika letech naříkání dočkají kompenzace. Apple jim proplatí náklady na opravu, které se mohly vyšplhat až ke třem tisícům korun. Nárok na opravu, nebo její proplacení mají všichni, kteří kontaktují Apple do pěti let od nákupu vadného zařízení, bez ohledu na záruku. V našem případě by tuto službu měl pokrýt klasický autorizovaný servis, který by měl již o této akci vědět. Pokud tedy takto nefunkční iMac máte, nebo jste jej již nechali opravit, kontaktujte nějaké autorizované servisní středisko a oni vám poradí, co a jak dělat pro získání této finanční kompenzace.

iMac with Retina 5K

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.