Zavřít reklamu

Nový MacBook Pro je za rohem a máme tu další potvrzení toho, co už všichni dobře víme, a na co se velmi těšíme. Ano, jedná se o tolikrát omílaný dotykový OLED panel, který nahradí funkční řadu kláves na klávesnici notebooku. O jeho přítomnosti se spekuluje již od jara a v poslední době se objevilo mnoho informací, které jeho přítomnost v nových Macích potvrzují. Dnes tu máme další takovou, konkrétněji se jedná o podobu nové virtuální klávesnice v systému macOS. Její podoba dává jasně najevo, jaká klávesnice na nás v MacBooku Pro čeká. 

Nové informace se objevily uvnitř macOS 10.12.1. Virtuální klávesnice, kterou si můžete v Macu zapnout, nabízí hned několik různých designů a layoutů. Všechny jsou ale odpovídající tomu, co najdeme na ostatních Apple produktech. A právě jedna taková klávesnice jasně naznačuje, jak bude vypadat její provedení ve variantě pro MacBook Pro. Tedy klasická notebooková klávesnice, bez horní řady kláves. Tam, kdy by byly umístěny funkční klávesy, nyní nic není. Resp. v reálu bude, jelikož zde bude OLED panel, ale ve virtuální klávesnici je prázdno.

Na obrázcích není OLED panel jasně viditelný, je ovšem nutno podotknout, že není důvod pro jeho zobrazení. Vzhledem k jeho povaze by se ani ve virtuální klávesnici nedal nijak replikovat. OLED panel má uživatelů nabízet dynamické změny v ovládání, kdy se virtuální tlačítka přizpůsobí tomu, co zrovna uživatel dělá, jaké aplikace má otevřené a co na těchto tlačítkách chce mít zobrazené. Více informací se dočkáme již ve čtvrtek, kdy nám Apple nový MacBook Pro představí.

keyboard-assets-2
macbook-pro-oled-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.