Zavřít reklamu

Žádné zařízení není dokonalé. Drtivá většina sebechytřejších přístrojů zkrátka má své „dětské nemoci“ a iPhony sedmičkové řady mezi nimi nejsou výjimkou. Jak Apple řeší problémy s nefunkčností nového home buttonu?

Někteří čerství majitelé iPhonu 7 zjistili, že jim Apple nabízí softwarovou náhradu tlačítka plochy, podobně, jako tomu je u některých zařízení s operačním systémem Android. Svou zkušenost popsal jeden ze čtenářů diskusního fóra na webu MacRumors. Na funkci přišel víceméně náhodou, když se jeho telefon zničehonic vypnul.

Poté, co uživatel přístroj zapnul, uvítala ho nezvyklá zpráva o tom, že home button bude nejspíš potřebovat servis, doprovázená „softwarovou“ verzí home buttonu ve spodní části displeje. Po restartu hlášení zmizelo, ale tlačítko plochy začalo brzy na jediné stisknutí odpovídat tak, že třikrát až čtyřikrát zavibrovalo. Po dalším restartu přestal home button fungovat úplně. Až donedávna disponovalo každé mobilní zařízení od Applu primárně fyzickým tlačítkem plochy. Home button s haptickou odezvou, který se objevil u nejnovějších modelů iPhonu, je určitým krokem mimo toto zaběhnuté schéma. Revoluci by mohl přinést iPhone, který vyjde příští rok. Spekulace, které se ho týkají, jsou poměrně divoké, a zahrnují i úplné odstranění home buttonu, umístění Touch ID pod sklo displeje nebo například OLED displej, vedoucí od kraje ke kraji.

iphone-7-home-button-service-fb
iphone-7-home-button-fb

Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.