Zavřít reklamu

Poté, co na veřejnost prosákly možné plány na zakázku Yahoo pro americké tajné služby, si možná řada stávajících klientů rozmyslela, u které společnosti chce provozovat svůj e-mailový účet. Vypadá to ale, že těm, kteří by Yahoo chtěli opustit, společnost tento krok v žádném případě nijak neulehčí. Podle Associated Press totiž Yahoo chce znemožnit přeposílání e-mailů ze své domény.

„Automatickým přeposíláním odešlete kopii příchozích zpráv z jednoho účtu na druhý,“ říká help-page společnosti Yahoo. Tato funkce je v současné době ve vývoji. Zatímco pracujeme na jejím vylepšení, dočasně jsme deaktivovali možnost přeposílání zpráv na novou adresu. Pokud jste si přeposílání v minulosti aktivovali, nebude na vašem účtě pozastaveno.“ Pod zprávou si mohou uživatelé ověřit, jestli mají přeposílání nastavené nebo ne. Dá se předpokládat, že u většiny uživatelů tomu tak není.

Podle Associated Press je načasování takovéto údržby zrovna u této funkce a zrovna v tomto čase přinejmenším podezřelé, nehledě na to, že přeposílání je funkce, která patří „k základnímu konceptu každého poskytovatele e-mailových služeb již nejméně 15 let“. Web TechCrunch zase přinesl zprávu, že zákazníci společnosti British Telecom nejenže u svých e-mailů nemohou nastavit přeposílání, ale nemohou své účty ani smazat. Zobrazuje se jim chybové hlášení se sdělením, že „funkce Smazat je momentálně nedostupná a bude opět funkční koncem září“. Evidentně je myšleno září roku 2017. Společnost Yahoo se zatím k výše uvedeným komplikacím nevyjádřila.

yahoo-mail-fb

Zdroj: Engadget.com

Dnes nejčtenější

.