Zavřít reklamu

Angela Ahrendts, kterou Apple získal do svého týmu v roce 2014 ze známé fashion značky Burberry, se nově pyšní pozicí Senior Vice Prezident Retail. Přitom sedí stále na stejném křesle a má stejnou práci jako předtím. Apple totiž pouze odstranil z názvu její pozice slovní spojení „and online stores“. Dříve se celá její pozice jmenovala Senior Vice Prezident Retail and online stores, což bylo zřejmě příliš dlouhé na vizitky a tak se název pozice zjednodušil.

Angela je i nadále zodpovědná za strategii, vývoj a provoz jak kamenných obchodů Apple store, tak i online obchodu Apple online store a své plány, postřehy a problémy řeší přímo se CEO společnosti Apple, kterým není nikdo jiný než Tim Cook.

Od svého nástupu do Applu v roce 2014 se Angela stará především o smazání rozdílů mezi kamennými a online story, tak aby mohl Apple obsloužit více než miliardu návštěvníků ročně. Snaží se také zlepšit možnosti vzdělávání a inspirace v rámci obchodů společnosti Apple. Klade velký důraz na takzvané Genius bary, ve kterých zaměstnanci Applu pomáhají zákazníkům. Zasloužila se o službu jako je pick in store, díky které si objednáte zboží online a vyzvednete si jej na pobočce a množství dalších novinek, které Apple přinesl v posledních dvou letech v rámci svých obchodů.

 

angela-ahrendts-2

*Zdroj fotografie: makers.com

Dnes nejčtenější

.