Zavřít reklamu

Největší YouTuber z Británie zaměřený na technologické vychytávky porovnal tváří v tvář, tedy spíše kamerou ke kameře iPhone 7 a Samsung Galaxy S7. Právě Galaxy S7 měl být odpovědí Samsungu na iPhone 7 a pokud tedy pomineme fakt, že jej musel Samsung stáhnout z prodeje, jedná se o telefon, který je letos tím největším soupeřem Applu, co se týká hardwaru.

O tom zda fotí lépe iPhone nebo Galaxy se vedou spory již dlouhé roky a nejprve se zdálo, že si Samsung rád barvy vymýšlí tak, aby se lidem zkrátka líbily, ovšem u iPhone 7 to vypadá na první pohled obráceně. Když se však na fotky lépe zadíváte, zjistíte, že i tentokrát jsou barvy na S7 takříkajíc líbivější a na displeji telefonu vypadají tak, že se většině běžných lidem budou líbit více. Problém nastává, když je pošlete do počítače nebo někomu, kdo nemá Samsung. Fotoaparát u řady Galaxy totiž fotí bezesporu kvalitně, ovšem fotky jsou alespoň dle mého názoru dělány tak, aby vynikly právě na displeji Galaxy telefonů.

iPhone se namísto toho snaží zachytit realitu a barvy tak jak skutečně vypadají. Nejlépe je to na videu vidět u fotky, kde si fotí YouTuber selfie a na fotce z S7 má vyhlazenou pleť jak po hodně ve Photoshopu, zatím co iPhone 7 mu žádné vrásky neodpustí.

Co se však Galaxy S7 nedá upřít je fakt, že dokáže výrazně rychleji přeostřovat, respektive přeostřuje až neuvěřitelně rychle. Co se videa týká, tak bohužel máme k dispozici výřez ze 4K který je vložen do 1080p videa a ještě k tomu nahraný na YouTube, což není zrovna něco, na základě čeho bych chtěl hodnotit kvalitu výsledného videa. Na první pohled se však zdá, že video natáčí S7 tmavší a zejména pod mrakem má některé věci již zcela černé, zatím co iPhone 7 dokáže vykreslovat jejich barvy.

untitled

Dnes nejčtenější

.