Zavřít reklamu

Včera se oficiálně začal prodávat iPhone 7 v USA, Velké Británii, Německu a v několika dalších státe, a tak se pochopitelně dostal do rukou prvním majitelům. Ti tak zjišťují další zajímavosti, které nová vlajková loď od Applu přináší a se kterými se společnost na konferenci minulý týden ve středu nepochlubila. Jednou z těch vůbec nejzajímavějších je i to, že nový Home Button na iPhonu 7 nefunguje v případě, že máte na ruce rukavice. Potřebuje totiž holou kůži.

Je to však vcelku logické, protože nové domovské tlačítko je kapacitní, tudíž se vlastně ve výsledku jedná o stejné tlačítko, jaká mají telefony s Androidem. I tak ale iPhone 7 může způsobit některým uživatelům na čele vrásky, protože Apple se snažil, aby nové domovské tlačítko fungovalo v podstatě jako to staré a zajistil tak, aby pomocí haptického motorku simulovalo běžné kliknutí. Někteří uživatelé (a věřte mi, že jich bude spousta) tak vůbec nepoznají, že se Home Button nějak změnil od předchozí generace.

Jistě vás napadlo, jestli nové domovské tlačítko funguje s kapacitními rukavicemi, se kterými je možné v zimě ovládat displej. Majitelé iPhonu 7 hlásí různá tvrzení. Některým rukavice fungovaly, jiným naopak vůbec a reagoval na ně jen displej. Server MacRumors testoval hned dva páry rukavic, které jsou přímo dělané pro ovládání displejů na smartphonech a ani na jedny nový Home Button nereagovaly. Podle všeho záleží na materiálu a na tom, jak kvalitně jsou rukavice vyrobeny. Například na takové latexové rukavice domovské tlačítko iPhonu 7 nereaguje, ale displej ano.

Někomu by se omezení u nového home buttonu nemuselo zdát jako problém, ale vezmeme-li v úvahu, že nejnovější iOS 10 už nenabízí funkci „slide tu unlock“, ale vyžaduje kliknutí právě na domovské tlačítko, aby se vůbec odemkl (když nemáte heslo) nebo se dostal na obrazovku s kódem, tak je jasné, že to trochu problém bude. Většina uživatelů bude mít na iPhonu 7 v drtivé většině případů nastavené Touch ID, ale právě to uživatele v zimě kvůli rukavicím mění na číselný kód, což tentokrát moc nepomůže.

iphone-7-home-button-fb

Dnes nejčtenější

.