Zavřít reklamu

new Instagram iconPodoba dnešních aplikací je zcela jinde, než byla před několika lety. Dříve dobrá aplikace zvládala to, na co byla určená. Pokud uživatel potřeboval něco jiného, sáhl na aplikaci vedle. Tento přístup se dnes již moc nenosí a tak vznikají hybridy, které se snaží umět úplně všechno. Zejména tedy pak to, co úspěšně dělá konkurence. V tomto principu se nese nový update aplikace Instagram, který přináší tzv. „příběhy“, které po 24 hodinách zmizí. Tedy v podstatě funkcionalita, na které je založen konkurenční Snapchat.

Pamatujete si, jak Instagram vypadal, když vyšel jako nová aplikace? Byla to služba zaměřená pouze na sdílení fotografií a vzhledem k takto úzké specializaci to dokázali vývojáři vypilovat k dokonalosti. Jenže čím byla aplikace slavnější, tím více toho chtěla umět, aby byla slavnější a populárnější ještě více. Takže přišly videa, akvizice od Facebooku a nyní tu máme další nesmysl ve formě jednodenních příběhů.

Je naprosto jasné, od koho zde Instagram opisuje. Společnost novou funkci uvádí jako nový způsob, jak můžete vyjadřovat svůj životní příběh bez toho, aniž byste si zaplácali vás profil miliony různých fotek. Tím, že „Instagram Stories“ po 24 hodinách mizí, se jedná o „efektivní způsob prezentace“. Jednotlivé příběhy se nachází v horní části profilů uživatelů a jdou také komentovat. Ovšem stejně jako fotografie, i komentáře po uplynutí 24 hodin zmizí. Někteří uživatelé hlásí, že už mají službu k dispozici, jiní se teprve dočkají ve formě aktualizace.

instagram-stories

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.