Zavřít reklamu

iOS 10 notifikace koncept iconSystém iOS 10, který Apple představil přibližně před měsícem na WWDC 2016 a momentálně je teprve v druhé beta verzi, přinesl spoustu novinek, a to i těch designových. Výrazně se změnily například i notifikace, a to jak na uzamčené tak i na domovské obrazovce. Nově jsou notifikace, větší, ve formě bublin a hlavně nabízejí možnost zobrazit si náhled na část konverzace na ještě uzamčené obrazovce. Jak jsou notifikace větší tak je potřeba na ty starší mnohem více skrolovat a hlavně se nově neseskupují podle aplikace, ale řadí se jen podle času, což se uživatelům zrovna nezamlouvá.

Designér Zuno Young se proto rozhodl vytvořit vlastní náhled na to, jak mohly notifikace v iOS 10 vypadat a musíme přiznat, že vypadají skutečně lépe a hlavně přehledněji. Designér zachoval koncept bublin, které se Apple rozhodl v iOS 10 pro notifikace použít, ale zároveň ukazuje, jak šikovně mohli inženýři ze společnosti vyřešit seskupování notifikací podle aplikací.

Seskupené notifikace například z aplikace Zprávy by navíc bylo možné ještě rozbalit, čímž by se výrazně ušetřilo místo na obrazovce. Pokud byste chtěli konkrétní notifikaci, tak by přes ní stačilo přejet jako doposud, případně na ní silněji zatlačit, aby se ukázal náhled konverzace.

Nicméně testování iOS 10 ještě není u konce a každá beta verze vždy přináší nějaké novinky. Je tedy možné, že se ještě nějakých změn u notifikací dočkáme a možná je přinese už třetí beta verze, která by měla dorazit již brzy.

iOS 10 notifikace koncept 3
iOS 10 notifikace koncept 4
iOS 10 notifikace koncept 5
iOS 10 notifikace koncept 6

iOS 10 notifikace koncept 2

A tahle vypadá více notifikací z jedné aplikace nyní:

1*ucSv0iq4Y_mN8fXjuidkig

Dnes nejčtenější

.