Zavřít reklamu

aware icon

Určitě mnoho našich čtenářů tráví značnou část svého dne u stolu, kde pracují na Macu. Některým se proto může hodit nová aplikace, která ukáže, jak dlouho na svém počítači od Applu pracujete. Samozřejmě, že můžete čas strávený na počítači sledovat na hodinách nebo stopkách, ale aplikace jsou schopné nám efektivně říct, jak dlouho Mac používáme. Aktuálně nejlepší Mac App Store aplikaci na monitorování stráveného času na počítači Mac je Aware, která je dokonce ke stažení naprosto zdarma.

Aware monitoruje opravdu skutečný čas, který na Macu strávíte, protože detekuje pohyby myši a stisky kláves na klávesnici. Po krátké době nečinnosti se počítání času pozastaví a následně se restartuje, pokud bude opět detekována větší aktivita. Aplikace je opravdu jednoduchá a velice efektivní. Po instalaci z Mac App Store stačí pouze aplikaci spustit a ihned se objeví ikona v menubaru.

Někteří vidí výhodu Aware v tom, že vás zbytečně neupozorňuje pomocí notifikací. Mnoho ostatních aplikací, které jsou také pro OS X ke stažení, vás upozorní na dlouhý čas strávený na počítači, avšak nevýhodou těchto aplikací je, že „stopky“ běží i když například odejdete a Mac nepoužíváte. Aware opravdu nijak uživatele nerozptyluje a pouze zobrazuje čas v menubaru. Výhodou také je malá náročnost na baterii a výkon Macu, tudíž vám určitě běžící aplikace na pozadí Mac nezpomalí a ani nebude výrazně spotřebovávat energii.

[appbox appstore simple id1082170746]

aware fb 2

Dnes nejčtenější

.