Zavřít reklamu

Apple Watch Edition iconDalší den, další soud. 67letá Daisy Washington-Gross z Detroitu podala federální žalobu, ve které obviňuje Apple, že jí ukradl její patentovaný nápad na chytré hodinky. Kalifornský gigant prý ukradl stále nevyřízený patent s názvem „Detachable Beeper Disc Digital Gym Shoe Computer Watch.“ Za to chce žena 2 miliardy dolarů jako náhradu škody a prohlašuje, že nikdy neměla šanci vyrobit chytré hodinky dříve, než některá z technologických společností.

„Vůbec se na mě neohlíželi, ani nezavolali nebo něco. Byla jsem první, kdo si podal patent na počítačové náramkové hodinky.“ Apple si však nedělá starosti. Podle deníku Silicon Beat totiž stejná žena žalovala v roce 2000 i společnost Reebook kvůli tomu, že to ona vynalezla boty do fitness. Soud se případem však nezabýval, což bude nejspíše způsobeno tím, že Daisy nebude tak úplně v pořádku.

Není to první bláznivý případ, ve kterém někdo žaluje Apple. Začátkem roku společnost žaloval student, kterému funkce asistenta Wi-Fi plýtvala mobilními daty a on poté musel zaplatit účet 2000 dolarů.

Apple Watch FB

*Zdroj: appleworld

Dnes nejčtenější

.