Zavřít reklamu

Apple drops iconPokud jste výrobcem nebo dodavatelem pro Apple, může to pro vás znamenat velké zisky. Ale ne vždycky to může být růžové. To dokazuje dnešní zpráva o výnosech dvou výrobců pro Apple. Oba výrobci iPhonu ohlásili nejnižší konsolidované výnosy od března 2014. Jako jeden z důvodů označují pomalé prodeje nejnovějších iPhonu 6S a 6S Plus.

Prvním dodavatelem je výrobce modulů objektivů Largan Precision a druhým je firma Catcher Technologies, která dodává kovové kryty pro iPhone 6S. Výnosy Largan Precision v únoru klesly o 36.85 % a meziročně o 22.11 %. Výnosy Catcher Technologies klesly v únoru o 33.12 % a meziročně o 7.5 %.

Je třeba poznamenat, že zpomalení prodeje iPhonu nemusí nutně odpovídat za pokles výnosů. Existují i další možné důvody, jako je například méně pracovních dnů v posledním měsíci kvůli oslavě Lunárního nového roku 2016.

Tim Cook byl otevřen tomu, že prodeje iPhonu mohou vůbec poprvé klesnout v tomto čtvrtletí a zároveň uznává, že by mohla být snaha Applu nastavit u Wall Street nízká očekávání a následně je překročit. Dnešní zprávy se shodují s Cookovým tvrzením.

iPhone 6s 3D Touch

*Zdroj: CultOfMac

Dnes nejčtenější

.