Zavřít reklamu

steve_jobs_iconMěsto San Francisco má u sebe šek, na němž je jméno Steva Jobse. Je na něm „malicherná“ částka 174 dolarů (4300 Kč) a město Jobsovi dluží peníze za přeplatek na pokutách za parkování. Steve Jobs, respektive jeho rodina, má na vyzvednutí šeku čas do 3. března, poté peníze propadnou MHD San Francisca. Ta vrací majitelům celkem 6000 000 dolarů za přeplatky na pokutách za parkování, které sahají až do roku 1995.

Přeplatky pocházejí z pokut za parkování, kterých je ve městě zhruba 1,5 milionů ročně. Jobs není jediný tech guru, kterému město dluží, CEO Uberu Travis Kalanick má nárok na 510 dolarů za čtyři pokuty. „Jsou to jejich peníze a z toho důvodu jim budou vráceny, pokud je chtějí,“ říká mluvčí SFMTA Paul Rose.

Jobsův majetek měl v době jeho smrti hodnotu 11 miliard dolarů, takže pochybuji že si jeho rodina peníze vyzvedne. Steve Jobs byl proslaven tím, že na postu ředitele dostával pouhý 1 dolar ročně (25 Kč), což by znamenalo že 174 dolarů by vydělal za téměř dvě století.

130730_RIVAL_SteveJobsSmiling.jpg.CROP.article568-large

 

*Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.