Zavřít reklamu

adobe_flash_player
Slova, která Steve Jobs řekl v rozhovoru po uvedení prvního iPadu, u kterého v té době novináři postrádali Adobe Flash Player, že Flash je z hlediska ročních období podzim a HTML5 jaro, se nyní ukazují jako pravda. Navíc pokud použijeme Stevovu metaforu, pak konec zimy má i přesné datum a tím je 30. června 2016. Tento den je totiž posledním, kdy Google umožní nahrát reklamu ve flashovém formátu do svých sítí Adsense a AdWords.

Reklamy ve Flashi se pak přestanou zobrazovat 2. ledna 2017. Google je dlouhodobě naprostou jedničkou v reklamních platformách a zejména menším webům dovoluje monetizovat své stránky téměř okamžitě a těm větším pak umožňuje získávat alepsoň nějaké ty drobné z bannerů, které nemají zrovna vyprodané přes klasické prodejní sítě. Jak je navíc zvykem, co udělá Google, toho se za pár měsíců chytí i ostatní, a tak je zřejmé, že Flash zkrátka do pár let nebude již nikde.

Samotný Google nahradí reklamy z Flashe formátem HTML5, který umožňuje z pohledu reklamní sítě to samé co Flash. Ten je navíc i po letech vývoje stále neoptimalizovaný a nezabezpečený. Google navíc již od ledna letošního roku defaultně přehrává videa na YouTube pomocí HTML5 a až v nastaveních si lze aktivovat přehrávání pomocí Adobe Flash Playeru.

Adobe Flash Player

Dnes nejčtenější

.